NL

roemrijke geschiedenis

Clubgeschiedenis

De Bentley Drivers Club in Engeland kent een lange en roemrijke geschiedenis. De beroemende racers uit jaren 20 en 30 die de Bentley Boys genoemd werden, hebben heroïsche races uitgevochten met de Mercedes coureurs.

De Bentley Drivers Club in Engeland is opgericht in 1936, terwijl de eerste Bentley in 1919 op de weg is gekomen. In 2019 is overal op de wereld uitgebreid stil gestaan bij 100 jaar Bentley.

Het is ook wel erg leuk om je te realiseren dat als je in 2022 met een 3 liter Bentley uit 1922 deelneemt aan een rally of ander event, deze auto 100 jaar oud is. Toch iets om bij stil te staan en je te verbazen over de grote kwaliteit van deze auto’s.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat niet alleen in Engeland, maar overal op de wereld afdelingen zijn ontstaan van de Engelse BDC. Deze afdelingen hebben de naam Region.

Omdat Engeland zo groot is en zoveel leden telt, zijn er alleen al in Engeland 9 Regions. Daarnaast ook in de vroegere Common Wealth, en in Europa. America, Australië, Canada, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, enz. In totaal 22 Overseas Regions.

In Nederland is de Dutch Region eind jaren 80 ontstaan, op initiatief van een drietal heel actieve Derby Bentley enthousiastelingen. Het was een informele club die 1 maal per jaar een activiteit ondernam in de vorm van een rally.

Ondertussen is de Region gegroeid, maar tot voor kort een informele vereniging gebleven. Op dit moment wordt er gewerkt aan officiële statuten en een huishoudelijk reglement, zodat de Region ook formeel als vereniging naar Nederlands recht geregistreerd kan worden.  

Auto’s

In 1919 is de eerste Bentley op de weg gekomen, een auto met een motorinhoud van 3 liter.

De Grand-Prix klasse van die tijd had 4.5 Liter motoren en de opvolger van de 3 liter was dan ook de 4.5. In de Bentley Drivers club zijn alle auto’s van het merk Bentley toegelaten.