NL

Nieuw & Oud

Ook voor de nieuwste modellen!

word lid

Historie

Bentley, een rijke historie

lees meer

Dutch Region

De Nederlandse tak van de BDC.

Welkom bij BDC Dutch Region

Dutch Region

De Dutch Region is een zelfstandige vereniging, die een van de 22 secties vormt van de Engelse Bentley Drivers Club, welke is gevestigd in Wroxton, Engeland.

Het rijden en onderhouden van de historische Bentley voertuigen ( 30 jaar en ouder ) is een belangrijk doel bij het in stand houden van deze voertuigen als cultureel erfgoed.   

Doelstelling

De Bentley Drivers Club heeft als doelstelling bezitters van Bentley voertuigen samen te brengen. De Club staat open voor alle Bentley voertuigen uit de periodes waarin de W.O. Bentley, de Derby en de Crewe auto’s geproduceerd zijn en nog steeds worden.

De Club organiseert een aantal evenementen per jaar, waarbij de leden elkaar kunnen ontmoeten en met hun eigen auto in juiste ambiance kunnen toeren. Er zijn naast de voor- en najaarsrit ook andere evenementen, waarbij de nadruk niet op het rijden ligt maar op bijvoorbeeld cultuur en de onderlinge contacten. In elk geval is de samenbindende factor altijd de bewondering voor en fascinatie rond het meer dan 100 jarige merk Bentley.

Mr. Bentley - He builds fast trucks.

Ettore Bugatti

ONZE LEDEN

Hieronder een aantal Bentley's van onze leden.

Onze Club

Clubgevoel

De leden van de Bentley Drivers Club Dutch Region houden van mooie Engelse auto´s en dan in het bijzonder van de roemruchte Bentley. Het zijn voor een deel met de hand gemaakte auto´s met veel gevoel voor stijl en techniek. Binnen de Bentley club voelen de leden zich thuis in de wereld van voertuigen die vaak meer dan 100 jaar meegaan. Met oog voor traditie en met trots deel uitmaken van een automerk dat nooit protserig of patserig overkomt. Rijden met een Bentley vervult je van een gelukzalig gevoel. We delen binnen de club de passie voor dit prachtige auto. We komen samen op de door onze club georganiseerde evenementen en voelen ons onder vrienden en gelijkgestemden.

Evenementen

Tijdens de evenementen besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de Bentley. Naast de rally´s en ongedwongen toertochten, zijn er lezingen tijdens een lunch of diner. Meerdaagse evenementen maar ook een gezamenlijk bezoek aan een museum of specialist op het gebied van restauratie, bekleding en onderhoud. Kijk voor de evenementen agenda elders op de site.

Ondersteuning

Via de moederclub in Engeland maar ook binnen de BDC Dutch Region vinden Bentley rijders ook ondersteuning. Dat kan op het gebied van ervaringen onderling maar ook op het gebied van verzekering, onderhoud en aan- en verkoop van uw waardevolle Bentley. Binnen de BDC hoort u dus bij een exclusieve autoclub waarbij u ook ondersteuning kan vinden. Daarnaast verwijzen we u, in het kader van de ondersteuning, graag naar de KNAC voor een goede verzekering en natuurlijk de KNAC breakdownservice in het geval uw trouwe Bentley geheel onverwacht toch met pech tot stilstand komt.

Vriendschap

In Nederland is de Dutch Region eind jaren 80 ontstaan, op initiatief van een drietal heel actieve Derby Bentley enthousiastelingen. Het was een informele club die 1 maal per jaar een activiteit ondernam in de vorm van een rally. Uit de club zijn al vele vriendschappen voortgekomen. Ook bij mensen die inmiddels geen Bentley meer bezitten maar nog wel enthousiast lid zijn gebleven en de evenementen bezoeken.

Laatste nieuws

Gepost op: May 9, 2024 |
From the Factory,  |
Secretaris

- Strictly limited to 16 examples worldwide

- Personal and uniquely commisioned

- Exclusive and powerful

 

Gepost op: Mar 21, 2024 |
From the Factory,  |
Secretaris
  • Bentley honoured in Britain’s Most Admired Companies awards – winning the prestigious title for the third time in five years
  • The UK’s longest running study of corporate reputation, conducted by international market research company, Echo Research
  • Honour reflects Bentley’s ongoing business success and industry-leading Beyond100 strategy – placed number one in eight out of 13 categories in a vote by industry peers
Gepost op: Mar 21, 2024 |
From the Factory,  |
Secretaris
  • Top Employer Institute names Bentley in elite list for 13th consecutive year 
  • The only UK-based automotive manufacturer to be recognised
  • Award highlights approach to diversity and inclusion and employee wellbeing
  • Recognition supports Bentley’s Beyond100 strategy, targeting sustainable luxury mobility leadership